Oldal kiválasztása

Sokan szeretjük a talpmasszázst, mert egy nagyon kellemes érzés, viszont sokan nincsenek tisztába vele, hogy milyen fantasztikus hatásokat lehet gyakorolni a szervezetünkre.

Alapvetően kétféle talpmasszázsról beszélhetünk. Az egyiket szinte bárki végezheti, csak pár percig tart, kicsit felfrissíti a vérkeringést és teljesen ártalmatlan, a másik a talpreflexológia, amit csak reflexológus végezhet. Sokan nem tudják, hogy nem szabad csak egy bizonyos pontot vagy túl hosszú ideig masszírozni, mert befolyása lehet bizonyos szervekre, amivel akár problémát is okozhat. Vannak ellenjavallatok bőven és tiltó körülmények, ezért szakemberre kell bízni, mert ez már a talpreflexológia területéhez tartozik.

Ellenjavallatok közé sorolhatjuk például a dagadt, ödémás lábat, súlyos cukorbetegséget, nagyfokú depressziót, fertőző és lázas betegeket, daganatos betegeket, súlyos szív- és vese eredetű keringési elégtelenségben szenvedőket valamint heveny gyulladásokat a visszér- és nyirokrendszerben és trombózist.

Mi a reflexológia?

Bizonyos bőrterületek, pontok, zónák ingerlése, az ingerre reflex, azaz visszahatás keletkezik a hozzá tartozó szervben vagy testrészben. A talp masszírozásával rendkívül sok, több mint 70.000 érzőideg stimulálásával hatást tudunk gyakorolni a központi idegrendszerre, vérkeringésre és a belső szervekre.

Testünkön három ponton tükröződik az egész szervezet: kéz, láb és fül.

A lábon lévő reflexzónák a megfelelő szervek salakanyag lerakodó helyei.  Ha például a helytelen táplálkozás következtében káros méreganyagok felszaporodnak a szervezetben és nem tudnak természetes úton kiürülni, akkor a reflexzónákba lerakódások képződnek. Romlik a sejtek anyagcseréje, a szervek és a szervrendszerek működése. A rossz lábbeli viselése is nyomhatja vagy felsértheti bőrünket, így az hatással lehet az ahhoz kapcsolódó zónákhoz, ezáltal károsíthatja a vele összefüggésben lévő szervet is. A lerakódások lehetnek az apró homokszerűektől a szemcsésig, esetleg kemény bőrkeményedéshez hasonlóak vagy akár megcsontosodások is. A cél a lerakódások elmasszírozása, ami által a szervezet öngyógyító funkcióit beindíthatjuk, hogy a salakanyagoktól és méreganyagoktól megszabaduljon. A talp központi kapcsolóhelyet jelent, ahonnan az egész szervezetre távolhatásokat lehet kiváltani. A szervezet öngyógyító erőit mozgósítjuk, így azok működésére szabályozó, kiegyenlítő és harmonizáló hatással van. Serkentjük a vérkeringést, nyirokkeringést és a hormontermelő mirigyek működését. Testi- lelki feszültséget oldó, fájdalomcsillapító, méregtelenítő és immunerősítő hatású.

Bejelentkezés: +36 30 / 313 0193 – Papdi Magdolna kozmetikus, reflexológus